Morotsbröd

Morotsbröd

ca 16 bullar eller 2 limpor

Ingredienser

2 tsk salt

1 ½ påse torr jäst

22 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl  alternativt rågsikt

7 dl ljummet vatten

1 liten påse pinjenötter eller solrosfrön

ca 2 dl olja

1 kg rivna morötter

Gör så här

Blanda torrvarorna noga tillsätt sedan oljan och vattnet. Vispa alternativt blanda i assistent i ca 15-20 minuter.

Låt jäsa i ca 40 minuter baka sedan ut brödet och låt jäsa ytterligare i ca 20-30 minuter.

Värm ugnen till 175 grader (varmlufts ugn) 200 grader (vanlig ugn) Grädda bröden i ca 40 minuter.

Färdigt bröd

overandout

Åh det ser jättegott ut! Brukar köpa hem såna men nu tror jag att jag skall laga … Iaf när jag har tid och lust!🙂 Har btw försökt ändra blogg till http://www.missfinland.blogg.se men den är jätteknepig ju!!! Försöker mitt bästa… hehe kram// ”Kall öl” på FL!

av Sarah (Kall öl på FL) den 6 mars 2008 kl 19:30
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: