J(g)ävligt kul i Gävle.

När man bor i Uppsala så kan man hoppa på pendeltåget som går söderut mot Stockholm eller norrut mot Gävle. Igår var jag och maken lite wild and crazy och åkte norrut för en gång skull. Och eftersom vi åkte över Dalälven så befann vi oss tekniskt sätt i norrland.

gavle1

Väl framme i norrlands andra största stad Gävle insvept i kaffedoft från Gevalia rosteriet, så tog vi en rask promenad upp på stadsdelen Brynäs. Sen ner till gågatan och Gallerian 9:an, sen gick vi runt lite inne i centrala Gävle och kikade på butiksutbudet. Vi intog en lunch och sedan en promenad upp på norra för att sedan vända om och gå ner på södra och förbi Gävle slott.

gavle2

Och arkitekturen i den här staden är verkligen anrik. Man blir helt tagen av de vackra husen och de lummiga parkerna. Och jag förstår varför man säger att Gävle är en grön och blå stad. För det var mängder av fontäner och allér. Och särskilt lång restid från Uppsala var det inte heller, en timme med Upptåget.

Detta var också mitt första riktiga besök, då jag tidigare endast åkt igenom när jag färdats ännu längre norrut. Men jag gillade verkligen staden.

gavle3

Har du varit i Gävle och vad tycker du om staden?

overandout

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. Har bara bytt tåg där. Vad mysigt ni verkar ha haft det.

 2. Det var väldigt fint där. Och det är säkert ännu finare under högsommaren.
  Puss

 3. Fast Norrland börjar ju egentligen inte förrän lite norr om Örnsköldsvik… 🙂

  Har bara åkt igenom Gävle på väg till Stockholm har nog aldrig stannat där.. Fast någon gång svängde vi in och kollade om julbocken stod kvar.

 4. Karin: Nä, norrland börjar ju vid Dalälven och består sedan av resten av landet. 😀 Detta fick jag lära mig från barnsben. Och som jag skrev i inlägget så är ju Gävle norrlands andra största stad detta har vi sökt information om när vi kollade vad som fanns i staden. 😀

 5. jag bor 1.5 mil från gävle, så för mig är inte staden någe speciell.. men det blir ju så när man är där så ofta. det blir inte samma känsla som när man kommer på besök längre bort ifrån 😉

 6. Roligt att ni tycker om staden!
  verkligen fina bilder på stadsarkitekten Erik alfred hedins byggnader (sjömanskyrkan,Gevalia palatset) som i slutet av 1800 efter staden brand började förnya staden. (Brandstationen) ritades av Ferdinand Boberg som också har varit med i sammarbetsprojekt med E.A Hedin,
  (Gamla stan) är det som inte brann upp och som stod kvar efter 1873, Fina bilder!

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: