Tröst bakat dumlemuffins.

I eftermiddag har jag tröst bakat Leilas dumlemuffins. Och tja, resultatet blev lite si så där pågrund av att mina formar var för klena och smeten rann över kanterna, dumlen smälte också lite för mycket för min smak, så nja, detta var inte direkt någon höjdare även om det inte är något fel på smaken.

Bilden är lånad från Towis

Receptet hittade jag på recept.nu, jag fick dock göra lite variation på det eftersom jag inte hade någon citron utan bara citron juice.

100 g smör
2 dl  mjölk
1st citron, skalet (1 tsk juice)
2 st ägg
1.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 påse Dumle

Gör så här

1.   Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

2. Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.

3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner den ljumna vätskan.

 4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

 5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

 6. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Stick ner några Dumle i varje form.

 7. Grädda i mitten avugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12-15 minuter om du gör små.

Annonser
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Varför tröstbakat?

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: