Skrivtips 7 – Gör något annat.

Agatha Christie vet vad som gäller, hennes råd för att få ihop en bra berättelse är att göra något helt annat än att sitta och skriva och jag nickar bara igenkännade på huvudet. De flesta av mina berättelser föds när jag åker buss. Bussresor som tidigare varit en pest för mig med min ångest har genom denna nya tillvägagångssätt blivit en fröjd. För på 10 – 20 minuter på bussen har jag minst hunnit fantisera ihop ett helt kapitel. Att jag sedan vill hem till min dator och skriva ner det är en annan femma.

Och även om man inte ens tänker på sin historia så jobbar hjärnan undermedvetet med att lösa saker med din historia eller formuleringar. Detta har jag märkt personligen eftersom när jag väl får tiden att sitta ned och hammra på tangenterna så har skrivandet flödat ur fingertopparna. Så jag vill verkligen slå ett slag för att göra något annat undertiden som du funderar kring din text eller idée.

För att sitta och stirra på en blippande markör i ett worddokument kommer bara att göra dig galen i slutändan.

När/var brukar du komma på dina bästa idéer?

Lämna en kommentar

2 kommentarer

  1. nathaliesjogren

     /  onsdag, november 14th, 2012

    När jag åker bil då kommer alla mina ideer. Speciellt om det är en bra inspirerande låt på radion.

  2. Skolkorrioderna var fyllda med inspiration för mig. Nu kommer den bästa inspirationen på fjället när vinden yr kring öronen och ögat blickar flera mil.

Tack för att du skriver en kommentar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.