Veggocarne alá babystyle.

Som sagt vi äter mycket vegetarisk mat i trädkojan. Så det är kanske inte så märkligt att även Pyret får äta det. Nyligen gjorde vi veggocarne en favoriträtt måste jag medge. I alla fall måste man ju justera receptet när man ska ge till barn så här kommer light versionen av denna rätt anpassad för hungriga barnmagar.

1 dl Qournfärs

4 msk vitabönor i tomatsås

några bitar lök

½ dl svamp (vi använde burksvamp)

4 msk passerade tomater

1 ½ dl vatten

lite peppar

½ msk torkad Oregano.

Koka upp alltsammans i en kastrull på medelvärme. Se till att nästan allt vatten avdunstat och att löken är mjuk. Mixa alltsammans tillsammans med 1 msk smör.

Man skulle säkert kunna låta det vara kvar lite bitar i rätten eller tillsätta några matskedar kokat ris för en annan konsistens. Pyret gillade verkligen detta. Och detta recept ger alltså en portion.

Följande inlägg
Lämna en kommentar

2 kommentarer

  1. Hejsan, hur gammal är pyret nu? Man kan ju inte använda salt i barnmat men visst är det okej att använda just kryddor och örter? Eller är jag helt ute och simmar där? =)

  2. M: Pyret är snart 10 månader. Det man ska akta sig för är bland annat salt, socker, nötter, honung och spenat bland annat. På livsmedelsverket finns det en bra artikel med kostråd. Örter som timjan, Oregano (favorit här hemma), gräslök, persilja, svartpeppar och lagerbald (en annan favorit) fungerar jättebra att använda sig av.

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: