Kanelhjärtan alá Ernst Kirchsteiger.

I eftermiddags så passade jag på att baka lite inför julafton. Och bakverket jag provade att baka för första gången faktiskt var Kanelhjärtan som jag läst om i ett julmagasin från Allers där Ernst Kirchsteiger tipsade om detta. Och de var verkligen busenkla att göra.

Recept

ca 20-30 st

1 1/4 dl strösocker

200 g rumsvarmt smör

ca 4 dl vetemjöl

ca 2 dl marsán vaniljsåspulver ( 1 paket á 7 portioner)

Garnering

1 uppvispat ägg

2 tsk kanel

2 msk strösocker

Gör så här

Rör ihop socker och smör tills det blir vitt – krokarna till elvispen funkar till detta moment. Blanda sedan i mjöl och marsánpulvret och arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.

Kavla ut degen till en platta ca 4 mm tjock, ta ut hjärtan med pepparkaksformar, pensla med ägget och strö över kanel och socker blandningen. Grädda kakorna på 200 grader i 6-8 minuter eller tills kakorna får fin färg.

Göm sedan kakburken för tänkbara snattare aka maken i mitt fall.

 

Lämna en kommentar

3 kommentarer

  1. De lät väldigt sött. Men kanske gott =)

  2. M: De var faktiskt inte så söta som jag trodde, masánpulvret gjorde att de fick en lite ”nötig” smak konstigt nog. Extremt juliga är de i alla fall med tanke på kanelen och sockret man strösslar på.

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: