Bipoläritet i min vardag.

Jag ser mest fördelarna med min bipoläritet och jag tror att det är därför jag inte ser min diagnos som ett hinder utan som en tillgång. Som bipolär har man en hyfsat rubbad sömncykel. Detta har varit kanonbra nu när vi haft en bebis eftersom alla bebisar enligt något som kallas DaVinci sömn. Jag har nog aldrig mått så bra eftersom det känns rätt för mig att sova enligt detta mönster och inte enligt vad något stolpskott sagt är det ”riktiga” sättet.

Fler bipolära fördelar enligt mig är min kreativitet för nej, jag tror inte att jag varit hälften så kreativ som jag är om jag inte varit bipolär. Det är dessutom väldigt vanligt bland artister och andra kändisar att just ha en bipolärsjukdom. Några bipolära storheter är bland annat; Jim Carey, Robert Downey Jr, Edgar Allen Poe, Carrie Fisher, Tim Burton, Francis Ford Coppola, August Strindberg, Vivien Leigh, Vincent Van Gogh, Ben Stiller, Jean-Claude Van Damme, Mark Twain, DMX, Robin Williams, Virginia Woolf, Beethoven, Jimi Hendrix, Tom Waits, Sylvia Plath, Prime Minister  Winston Churchill, President Theodore Roosevelt och Demi Lovato.

En annan positiv sak är informations törsten. Att leta och ta in ny information är lätt för mig. Visst går man in i en hypomanisk fas kan det ju bli lite problematiskt men så länge det inte går överstyr så är detta en bra egenskap. Ytterligare en positiv egenskap är det bra minnet. Jag har barndomsminnen som är glasklara redan från tre års ålder. Jag kan citera samtal jag hört och deltagit i ordagrant flera år efter att de tagit plats. Det vill säga att jag har en jävligt bra bullsh!t detector. Så kom aldrig med frasen ”- Men det har jag aldrig sagt…” för jag kan recitera och säga vilken dag, vilken tid och vilka kläder du hade på dig. Och visst jag kommer ihåg allt det hemska också men jag väljer att inte lägga fokus på det.

Jag tror starkt på att man väljer att se sin diagnos som negativ eller positiv. För Bipoläritet är en livslång sjukdom som inte går att bota, bara kontrollera. Det är även sorgligt nog en av de psykiska sjukdomarna med högst dödlighet. (Läs = självmord)

Photo: Reflective and inspiring quotes in one beautifully and whimsically designed book to unleash the beautiful person within you. In The Garden of Thoughts : http://www.dodinsky.com/gift-book/

Bild lånad från Facebook

Och ska man orka leva med denna svängande sjukdom så måste man:

1. Acceptera den

2. Se det positiva med den

3. Inte belasta sig själv

4. Ha j@vligt bra humor

5. Ha mediciner som fungerar som de ska

overandout

 

Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

2 kommentarer

  1. jag har oxå sjukt tidiga barndomsminnen. dock är närminnet totally fucked

  2. 4 och 5, det har jag. resten not so much

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: