Fem saker som är bra att ha hemma.

Sista inlägget i serien om fem saker.  Den här gången tipsar jag om fem saker som jag tycker att man ska ha hemma innan barnet kommer.

1. Nässug eller Näsfrida

Bild lånad från Netoteket

Detta var en räddning för oss i början men man ska dock använda den med sunt förnuft. Lite snor i näsan gör inget men ibland måste man hjälpa till att få bort snorbusarna.

2. Termometer

Bild lånad från Lekmera.se

Vi hade en men hade för lagt den så vi fick lov att köpa en ny och naturligtvis så hittade jag den andra termometern bara ett par dagar efter att vi införskaffat den nya.

3. Bindor

Bild lånad från I Annas värld

Man blöder ju rätt så kraftigt efter en förlossning och de där mes bindornas som man kan köpa i vanliga butiker just don’t cut it! Försök därför få med dig några bindor från förlossningen/BB eller kolla om det går att köpa via ditt lokala apotek. Och räkna med att du kommer att blöda i typ en månad i sträck.

4. Amningsinlägg.

Bild lånad från Ekogarderoben

Man läcker en hel del mjölk så där i början, i alla fall gjorde jag det och då är det ju inte så roligt att få en massa fläckar på varenda tröja man äger. Därför är amningsinlägg en bra investering att ha hemma.

5. Bärsjal eller Ergobaby sele

I början använde jag bara bärsjal till Pyret och det var en life saver, man vill ju ha det nya lilla livet nära både för att knyta an och för att veta var man har dem. Men samtidigt ska man ju inte slita ut ryggen genom att bära och lyfta fel därför är bärsjal och bärsele superduper grejjer att ha till hands när man får barn. Vi köpte när Pyret var kanske två månader en ErgoBaby sele som vi är super nöjda med, denna använder vi som synes fortfarande även om Pyret numera sitter på ryggen och inte på bröstet i selen. Det är alltså en bra investering för din egen rygg och för din bebis att köpa Ergobaby.

Annonser
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Jag köpte en ergobaby senare delen, första delen av första året hade vi babybjörn. Jag tycker den funkar bra innan de börjar väga för mycket och de har inte klagat utan varit glada och sussat gott. När de blev större körde vi ergobaby, lättare att bära på alla skogspromenader och annat. Sålde min nyligen och fick ganska mycket tillbaka också

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: