J@vla sk!t dator!

Du kanske undrar varför det varit lite halv tyst här på bloggen, det beror på att maken har haft en underbart skriv flow och det uppmuntrar jag ju, det tråkiga i kråksången är att hans egen dator har krånglat och mongat sig och tillsist slutade den starta. Vilket i korthet betyder att han har suttit vid min dator.

Bild lånad från gamereactor.se

Vad har då varit felet? Tja, dels låter makens dator alltid som ett flygplan som startar…. trots att han inte har några avancerade program i sin burk, dom ligger i min. Sedan har hans dator ”buggat” en hel del trots att inga antivirus scannar påvisat något intrång. Och dödsstöten var när datamusen slutade att funka. Visst hans dator har några år på nacken men den borde trots detta kunna användas som skrivdator aka endast skrivprogrammet Word. Hursomhelst så har jag under kvällen men med många knepiga knapptryckningar lyckats få igång den, och under kvällen och natten kommer aktion rädda alla filer pågå. Sedan blir det först en systemåterställning för att se om det hjälper, skulle det inte funka så får vi helt enkelt ta och installera om hans dator. För tyvärr med två kreativt lagda människor i samma trädkoja behöver vi våra datorer.

Har även funderingar på om nu systemåterställningen fungerar, om man kan ta bort en massa onödiga program, fast jag vet inte riktigt vilka program som är de ”onödiga”. För jag tänker att detta kanske vore bra och dessutom kanske hans dator slutar låta som ett helt flygfält.

Om du är datakunnig och läser detta, snälla kom med tips på vad du tror kan vara felet med dator j@veln.

overandout

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

3 kommentarer

  1. jobbigt när inte datorn funkar som den ska. Hoppas det löser sig.

  2. Nu är jag ju lite sent ute så jag hoppas ni fått ordning på den redan – men flygplan som startar brukar vara fläkten som håller på att ge upp… Tror i alla fall det är något hårdvarufel av ljudet att dömma. Men jag är ingen expert.
    Att den buggar kan bero på en massa saker, behöver inte vara virus men den kan vara för full, något program kan utnyttja allt arbetsminne, arbetsminnet är underdimensionerat i förhållande till operativsystem och eller andra program… ja det finns massa orsaker hoppas det löser sig.

  3. Karin: Efter nästan 100 + uppdateringar av windows (som maken tydligen aldrig gjort) har datorn börjat fungera lite bättre och låter inte hela tiden som ett flygplan utan bara när man har flera flikar på internet öppna samtidigt som tex Word programmet. Misstänker dock att den vill till Nangijala snart, den är trots allt sex år.

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: