Rött hjärta till vänster.

Att jag är vänsterpartist är inget jag hymlar med. Jag anser att vänsterpartiet är det enda arbetspartiet som finns kvar i svensk politik. Det finns många skäl till varför jag tror på  vänstern.

Jag tror på ett parti som har som ambition att vilja förändra samhället att arbeta för människors jämnlikhet vare sig man har snippa eller snopp mellan benen. Jag tror på ett parti som vill motverka klasskillnader och andra orättvisor istället för att skapa dem. Jag tycker att det är fint att det finns ett parti som kan kallas socialistiskt och feministiskt i en inflytelserik position.

Jag tycker att det är bra att partiet arbetar mot rasismen på nätet och att de tar kampen för trygga arbetena, både ungdomsarbetslösheten men att de även ser till att våra skattepengar går till välfärden och inte riskkapitalbolag. Vänsterpartiet säger nej till vinster i välfärden, varje skattekrona ska användas där den behövs bäst.

Klimatet är även den en sakfråga som vänsterpartiet tar på allvar och vill att vi alla ska agera mot utsläppen nu för imorgon kan det tyvärr vara försent.

Vänsterpartiet är den viktigaste feministiska kraften i riksdagen. Och om du som jag är trött på att kvinnor ska göra hela hemarbetet och dessutom få sämre löner och karriärer, så är vänsterpartiet det partiet med klarast mål för hur vi ska uppnå denna jämnlikhet.

En annan sak som jag och vänsterpartiet har gemensamt är att Euron är en dålig idé. Vänsterpartiet är den hårdaste motståndaren till eurosamarbetet. De varnade redan från början för de problem som nu kan ses när Europas ekonomier krisar. Det finns fortfarande partier som tror att det vore bra för Sverige att införa euron som valuta, det tror inte jag och det tror inte vänsterpartiet.

Bild lånad HÄR

Dessa är bara några av Vänsterpartiets sakfrågor som är viktiga att tänka över tills nästa års val.

overandout

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. word! Hjärtat sitter till väner å är rött

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: