Biodejt: The Hobbit – the desolation of Smaug.

I helgen har vi haft barnledigt och passat på att utnyttja ett par biocheckar som vi haft för att gå och se filmen The Hobbit – the desolation of Smaug. Det är en film som vi gärna ville se nämligen.

Vi såg filmen i 2D eftersom varken jag eller maken är förtjusta i 3D. Till biobesöket köpte vi lite varma chips och sedan en Japp Mix påse.

Så vad tyckte jag då om filmen? Det var en riktig bra film. Inte lika långdragen som första delen var på vissa ställen utan det hände något hela tiden vilket var bra. Men några saker störde jag naturligtvis mig på, först var vattnet i scenen där de åker i tunnorna. Varför, undrar du kanske? Jo, för att det såg ut som Found footage och verkade inte passa in i resten av filmen. En annan sak som både jag och maken retade oss upp på var att Orcherna var dataanimerade när de i Sagan om Ringen var gjorda med makeup effekts vilket gav en bättre känsla för karaktärerna. Och det som tog kål på mig var nog det att de bakat in Legolas i historien och dessutom animerat hans hästjävel! Och det var inte ens en bra animering av den stackars kraken. Och slutligen så var det vissa av Sjöfolkets karaktärer som var platta och tråkiga samt att en såg ut som Orlando Bloom ur Pirat and the Caribbian filmerna. Nej, det var inte bra!

Men om vi nu bortser från dessa animerings blundrar osv så var det en riktigt underhållande film. Draken var okej och det var ju en deal breaker om man säger så. Beorn spelad av vår svenske Mikael Persbrandt var också riktigt bra trots att han bara fick vara med i si så där 10 minuter av en tre timmar lång rulle och av de 10 minuterna var han animerad som en björn i ca 5 minuter. Men, men man kan ju inte få allt eller hur.

Har du sett den här filmen och i så fall vad tyckte du om den?

overandout

 

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: