Jag får i alla fall stick i pälsen.

Naturligtvis så var jag ju tvungen att dra på mig en gravidåkomma av det jobbiga slaget även denna gång. I och för sig är väl inte sockersjukan eller graviddiabetes det värsta som kan hända men det är rätt drygt när man bara har typ en månad kvar att kånka på Knåddz.

I tisdags gjorde jag en glukosbelastning hos min barnmorska, jag har gjort en tidigare i denna graviditet och då var den okej men denna gång var efter värdet för högt. Vet inte om det spelade in att jag faktiskt fick lov att spy upp en del av sockeräcklet som man måste dricka men, men. Så efter det fick jag tid på specialmödravården.

Bild lånad från nätet

Iväg till Akademiska på torsdagen för att lära mig hur man har koll på sitt sockervärde och fick instruktioner om hur jag ska sticka mig i fingrarna efter varje måltid. Och jag måste säga att det känns drygt! Och sedan måste jag redovisa mina värden en gång i veckan på specialmödravården resten av graviditeten. Det är ju bra att de har koll men en sak som jag tycker är sk!t med alltihopa var att när jag satt och läste i broschyren om vad det innebär att ha graviddiabetes så står det att man måste stanna några extra dagar på BB. Och jag vill inte det, jag ville få åka hem efter de obligatoriska 12 timmarna. Jag vill inte ligga på BB och bli dömd av uskor som står och glor över axeln på en så fort man ska amma och jag ville inte att de helt sonika sliter åt sig mina bröst och trycker in dem i munnen på min bebis utan att ens fråga om lov. Det verkligen kryper i kroppen på mig när jag tänker på att jag kommer behöva ligga kvar extra dagar med Knåddz.

Hur som helst, efter stick lektionen hade vi ett inbokat TUL = tillväxtultraljud. Detta eftersom sjukvården hävdar att jag blivit gravid två veckor efter det faktum att jag blivit det så det är helt biologiskt omöjligt att det skulle kunna stämma men som sagt de lyssnar inte i vanlig ordning. Vilket är sjukt drygt. I alla fall så beräknade barnmorskan att Knåddz i dagsläget vägde 1909 gram, vilket tydligen var lite, lite då jag hävdade att jag var 34 +6 vid tillfället. Men de tar ju inte hänsyn till att man kanske föder små barn. Som sagt sjukt irriterande att de aldrig lyssnar på vad man själv säger utan stirrar sig blinda på sina j@vla siffror.

När vi var klara med TULet så fick jag träffa en dietist som frågade lite om mina matvanor och sådant för att få en inblick i vad det gör som ger mig högt socker. Det var ju intressant men egentligen vet jag ju att vitt bröd inte är bra men så ojädrans gott. Jag vet att jag kanske har för mycket socker i min enda tekopp per dag. Men det är ju bara att lyda de direktiv som hon gav för att Knåddz inte ska växa onormalt mycket nu på slutet pga mitt socker.

Det gör mig lite ledsen att jag inte längre kan äta det jag vill och inte får tillgodose mina gravidcravings. Inte för att jag har haft allt få många denna graviditet men nu är det totalstopp för glassätandet och chipssuget. Finn Crisp och avokadoröra here I come…

Någon som har erfarenheter av graviddiabetes som kan komma med några tips på vad jag kan tänka på?

overandout

Annonser
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Jobbigt..jag har haft graviditetsdiabetes mina tre sista graviditeter..dom två första räckte det med kostbehandling och den sista fick jag även ta insulinspruta. Vi har ju diabetes i familjen så det är väl inte så konstigt. Men bara man äter på bestämda tider, tänker på vad man stoppar i sig och rör på sig så brukar det funka.

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: