Sista april 2014.

I Uppsala är det ju som bekant en stor händelse det här med sista april och majbrasor. Det är ju något väldigt speciellt i den här staden och hela dagen är fylld med olika jippon som forsränningen, lunch i Ekonomiparken osv. Det brukar också vara grillpremiär för de allra flesta.

Men för vår del blev det varken en tripp ner på stan eller någon flinta stek. Maken jobbade som vanligt och Pyret gick på dagis. Men nu på kvällen hade vi tagit reda på vart närmaste majbrasa skulle tändas. På kommunens hemsida stod det att den skulle börja vid 20.00 vilket lät perfekt för oss som har små barn. Så vi packade ner barnen i vagnen och traskade bort till platsen där brasan skulle tändas i anslutning till Valsätrakyrkan. Men oj, vilken nit vi gick på, när vi läste anslaget utanför kyrkan stod det att brasan skulle tändas vid 21 tiden och så länge ville inte vi stå och vänta så vi gick till en annan plats där vi sett att det skulle finnas en brasa. Men när vi väl kommer fram var det bara lite fjuttig eld och mest aska kvar. Alltså hade vi missat hela elden. Dessutom började det regna.

sistaapril2014

Skam den som ger sig men det blev ju inte riktigt som vi tänkt oss. Pyret verkade dessutom inte särskilt begeistrad i det hela. Kanske för att vi missade hela påfjuttandet och så men sedan var han ju både trött eftersom det var efter läggdags redan och han hade blivit kall trots att vi byltat både kläder och hade fleecefilt.

Men jag hoppas att alla som är ute och vinglar runt på stan i natt har det trevligt. Imorgon kommer ni antagligen att både vara bakfulla och stormförkylda eftersom det regnar. Japh, detta är en småbarnsförälders skadeglädje!!

Glad sista april!

overandout

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

2 kommentarer

  1. Jadu jag ligger själv här hemma på kvällen. Armin jobbar och sönerna sover. Tyvärr sover de dåligt så jag får springa mellan rummen. Känner mig så där lagomt sällskapssjuk och inte blir det bättre imorgon för då är ju alla festprissar bakis och orkar ändå inte umgås…. Så tja… Nu då? 🙂

  2. Evelina: Du får se det från den ljusa sidan du behöver ju förhoppnings inte ha monster huvudvärk imorgon 😉 det är ju alltid nåt.

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: