Årets första maj.

Idag vaknade familjen utvilad och icke bakis, vilket var extremt skönt. Dock så hade landskapet utanför fönstren förvandlats från vår grönska till ett vitt vinterlandskap. Vilket var mindre kul kan jag tycka. Hur som helst så var vi i väg till Plantagen för att handla special kattmaten som Ataris börjat äta i samma veva som han blev sjuk.

Men när vi väl kom ner till stan och kom till busshållsplatsen så drog det förbi ett gäng motorcykel poliser och pikébussar som spärrade av motsatta sidan av gatan. Och sedan började vi höra musik och insåg ganska snart när fanonorna kom vajjande att det var demonstrationståg på gång. Så det var bara att stå där och se på medans massor av engagerade människor marscherade förbi.

Det första och största tåget som kom nedför Vaksalagatan var inget mindre än Vänsterpartiet. De ropade ramsor och viftade glatt på sina plakat med tänkvärda saker som samhället behöver förbättra. Och i detta valår som är i år så förstår jag verkligen att människor engagerar sig. Tåget bestod av alla från pensionärer till småbarnsfamiljer och studenter. Det var härligt att se måste jag säga.

Strax efter att Vänsterpartiets tåg dragit förbi så trodde vi att de skulle släppa på trafiken igen men så var icke fallet för efter dem kom Socialdemokraternas första majtåg. Det var inte alls lika många deltagare i det tåget och inga som ropade ut klatchiga slogans. Lite tråkigt kan jag tycka men det kom fram en dam och delade ut röda rosor till oss som stod vid busshållsplatsen. Det var ju fint gjort av dem.

1majuppsala2014 Efter att demonstrationstågen äntligen passerat så kom bussen och vi kom i väg på vårt ärende. Efter Plantagen besöket stannade vi till på ÖoB där vi införskaffade lite smått och gott innan vi tog bussen hem.

Var du ute och demonstrerade idag eller låg du hemma bakis kanske?

overandout

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: