Säg bara NEJ!

Det här med mobbing är ett ständigt aktuellt ämne och jag brinner ju för det som en del av er redan vet. Det är ju faktiskt så att mobbingens utbredning är större än aldrig förr i och med att människor använder internet mer och det blir lättare för personer med översittarkomplex och dålig självkänsla att trakassera dem som inte har det. Och det tycker jag är förbannat tråkigt måste jag säga.

Och internettroll har tyvärr blivit lite av vardagsföreteelser i samhället. Därför tycker jag att tvprogram som Trolljägarna med Robert Aschberg som visades i våras var intressant. Men visst är det hemskt att så många känner att de måste trycka ned andra människor för att de är avundsjuka? Det reflekterar hur dåligt vårt samhälle mår helt klart.

Samtidigt är det ju svårt som privat person att komma åt dessa människor som enligt lag kan straffas. Men det finns tjänster man kan köpa som tex privatdetektiver (http://www.cpgsecurity.se) och det tycker jag är bra för ingen ska behöva bli utsatt för mobbing vare sig det är fysiskt eller i internets fall psykiskt. Och detta är inte bara ett problem för skolungdomar, toppbloggare och kändisar jag har flera i min närhet som har eller haft stalkers i sina liv. Vilket jag tycker är en skrämmande utveckling. Varför ska det vara så svårt att visa lite uppskattning och positivitet istället?

Det är helt enkelt dags att fler människor säger stopp till mobbing.

mobbing.jpg

overandout

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: