Första gången på Furuviks djurpark.

Idag har vi varit iväg på en dags utflykt till Furuviks djurpark tillsammans med barnens farmor och faster. Pyret har tjatat om att få åka tåg i över två veckor sedan han hört oss planera resan och idag var det äntligen dags. Vi tittade på apor, fiskar, sköldpaddor, kameler, lemurer, getter, ponnys, lamor och mycket mer.

Han fick åka några karuseller tillsammans med sin faster och pappa och äta picknick mat som farmor tagit med.

Knåddz tyckte också om djuren även om han såg lite skeptisk ut till kamelerna.  Men båda ungarna hade en fantastisk dag som de sent kommer att glömma. Bara av att se glädjen i Pyrets ögon får ens mamma-hjärta att smälta till en pöl.

Så trots att jag satt vid vagnen mest hela tiden medans de andra sprang omkring med ungarna så var det en upplevelse i sig även för mig. Jag har nämligen inte heller varit på just Furuviks djurpark tidigare men efter idag har jag en känsla av att det kommer att bli fler besök under ungarnas uppväxt. Det ligger ju trots allt bara en timme med tåg från Uppsala.

När vi kom hem och petat i oss lite middag slocknade Pyret och drog timmerstockar efter några minuter. Knåddz som somnat till på bussen hem från stationen var lite svårare att söva om, men även han somnade efter en stund. Nu sitter jag och maken och ojjar oss som två pensionärer som har ont i fötterna efter att ha knatat runt hela dagen. Men det är som sagt värt det när man ser de där lysande barnögonen och stora leendena.

overandout

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: