Improviserad morotskaka.

Att baka tillsammans med en 3,5 åring kan verkligen testa ens skills i köket så att säga. I eftermiddags så bakade vi en improviserad morotskaka. Den blev riktigt saftig måste jag ju erkänna men om det gick hem hos barnen vet jag inte riktigt trots att det var mycket tjat om kakan som stod för att svalna under tiden vi åt vår middag.

Receptet vi använde oss av var ett som jag hittat på nätet av Leila, men som jag som sagt modifierat eftersom det egentligen var ett recept på en vanlig sockerkaka.

Så här gjorde vi.

4 medel stora rivna morötter

3 ägg

2,5 dl socker

50 g smör

1 dl mjölk

3,5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

2 nypor salt (ca 1 tsk)

1,5 msk citron juice

ca 1 tsk krossad kardemumma

ca 1 tsk kanel

Gör så här

Blanda ihop rumsvarmt smör och socker med en elvisp, tillsätt äggen.

Blanda sedan ihop mjölet, bakpulvret, kryddorna, saltet och fortsätt vispa.

Tillsätt slutligen citron juicen och mjölken, vispa så slätt det går och tillsätt sedan morötterna. blanda väl.

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter på 175 grader.

Glasyren är frivillig att ha, men så här gjorde vi.

Glasyr

4 dl florsocker

5 skvättar citron juice

2 msk kallt vatten

Blanda ihop, häll över kakan, eventuellt strössla lite strössel över och låt stelna.

CollageImage

overandout

Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: