Lola och pojken i huset bredvid av Stephanie Perkins.

Förra året läste jag boken Anna och den franska kyssen skriven av samma författarinna. Och det var en av förra årets bästa läsupplevelser för mig.

Nu har det kanske inte gått så långt av 2016 ännu men andra böcker kommer att ha svårt att nå upp till samma standard som Lola och pojken i huset bredvid just satte. För jisses vilken fantastisk historia med helt underbara karaktärer och Stephanie Perkins kan verkligen skildra en punkig och alternativ sida av ungdomar som få författare lyckas med. Och papporna, jag älskar det!

BeFunky Collage.jpg

Så ja, man kan lugnt säga att jag också är kär i pojken i huset bredvid för åh vilken fin karaktär Cricket är. Lola i all ära men som kvinnlig läsare så bör man på ett eller annat sätt falla pladask för historiens leading man och det gjorde jag också. Han är fint skildrad på ett tafatt och liksom vingligt sätt. Och det är även lite roligt att både Anna och St Clair dyker upp i den här boken även om de endast är bikaraktärer.

Jag gillar detta skarpt men det har du troligen redan förstått. Det tog mig två dygn att läsa ut boken och då mina vänner har vi tre barn under fem år i hushållet plus att jag är mitt inne i redigeringen av min nästa del av Blossom Falls serien. Så jag har liksom varvat, läsning med läsning och lek med ungarna. Och kaffet har i och för sig varit en bidragande orsak till att jag satt uppe till klockan 02:00 igår natt även om Cricket var den största anledningen till att jag inte ville lägga ifrån mig boken.

Och låt mig inte glömma att nämna det helt fantastiska bokomslaget.

Lola och pojken i huset bredvid (inbunden)

Bilden lånad från bokus.com

Ovan är den inbundna versionen av boken, jag har sett hur pocket utgåvan kommer se ut och den är tyvärr en besvikelse.

Lola och pojken i huset bredvid (pocket)

Bild lånad från Bokus.com

Stephanie Perkins räknas nu som en av mina favorit författare inom YA litteratur och jag väntar med spänning vad som kommer härnäst på svenska av henne.

1

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: