The Wolfpack (dokumentär).

Jag och maken har just sett The Wolfpack som handlar om de sex syskonen Angulo. Som under 14 års tid varit isolerade i en lägenhet i en av världens mest levande städer, nämligen staden som aldrig sover New York.

Och jag vet inte vad som är mest hjärtskärande det faktum att deras vårdnadshavande har hjärntvättat sina barn till att tro att världen utanför lägenhetsdörren ska döda dem eller det faktum att inga myndigheter har ingripit för att hjälpa dessa barn under tiden som de blivit psykiskt misshandlade av deras biologiska far.

Men för att se dokumentären från en ljusare sida är att syskonen Angulo genom filmens gång bryter sig ut mer och mer ur sin isolering vilket naturligtvis är bra.

Men mitt hjärta blöder ändå efter att ha bevittnat dessa sköra individer som blivit så totalt avskärmande från det normala i samhället att de för första gången ser ett riktigt träd eller besöker en strand blir så fascinerade över att världen faktiskt är i 3D.

Man ska absolut se den här dokumentären tycker jag men förbered dig på att du kommer vilja hiva saker mot din tv-skärm, skrika fula ord och gråta floder av tårar. För det här känns, och inte på ett bra sätt utan på ett tragiskt vis.

1

 

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Sandra Törnroth

     /  tisdag, juli 5th, 2016

    Den måste jag se! 🙂

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: