Sararutor.

ca 30 bitar

225 g smält smör

3 ägg

4,5 dl socker

2 1/4 dl mjölk

6 3/4 dl vetemjöl

3 3/4 tsk bakpulver

3 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

Glasyr:

90 g smält smör

5 3/4 dl florsocker

6 msk kaffe

1,5 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

3 dl kokos eller strössel

Gör så här:

Smöra och bröa en ungsplåt med höga kanter. Vispa äggen och sockret poröst, tillsätt de torra ingredienserna omväxlat med mjölken och smöret.

Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 20 min. Låt kakan svalna helt.

Glasyr; smält smöret och tillsätt florsockret, kaffet, kakao och vaniljsocker under omrörning.

Bred glasyren över hela kakan. Strö över kokos eller strössel. Skär i bitar när glasyren stelnat.

Bild tagen från min Facebook.

Varför Pyret ser så moloken ut är för att han måste vänta tills alla hunnit sätta sig vid bordet och det blir varsågod innan han får fika kakan han var med och bakade.

1

Följande inlägg
Lämna en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: