Labyrint – vägen in av K. Pasche

#newbookginnings17 topic is #booksandcandle and this actually  a #book I got as a #bookmailisthebestmail today by @hoiforlag and the book had its release earlier this week actually yesterday 😁. I am so #thankful for all the books I receive. I really like the idea behind this book. #labyrintvägenin #bookstagram #bookchallenge #januarybookchallenge17 #instabooks #Swedishedition #andiebookchallenges2017 #kpasche #bookmail #greatful #thankyou #labyrintserien #karinpasche
Bilden från @andrea.s.vessman_forfattare_
Detta är en spänningsfylld bok som dessutom är den första i en serie.
Så här lyder beskrivningen på Bokus.com om boken.

Hur är det att ständigt tvivla på vad som är verkligt och vad som är illusion?

Julia vaknar upp på sjukhuset efter en hjärninflammation som har orsakat minnesförluster. Hennes händer är hårt lindade i bandage och läkaren berättar att hon har försökt gräva sig ut genom väggen i sin lägenhet, två decimeter från dörrhandtaget. Det enda hon kommer ihåg är att hon har gått efter en okänd man genom en labyrint av korridorer. Julia blir friskförklarad av sjukvården men upptäcker att något är fruktansvärt fel: hon ser inte längre verkligheten som tidigare.

I en rörig tid av hallucinationer leds hon till Job – en gatupredikant som mässar om Guds upplysta stig inför besvärade cafégäster. Han intresserar sig genast för Julia, och det visar sig snabbt att han inte är den enda.

Jake har lämnat sitt framgångsfulla liv för att ta reda på sanningen om sin far Eric – en stenrik amerikansk matematiker och affärsman – som för tre år sedan försvann spårlöst. Jakes oförmåga att släppa taget om det förflutna gör att han slutligen står inför samma öde som sin far.

Julia, Job och Jake är tre personer som ena dagen bara har bokstaven J i förnamnet gemensamt, och några veckor senare är de för evigt sammanlänkade i universum.

Labyrint – vägen in är en mystisk och fängslande historia om hur valen i våra liv formar oss som människor. Det är den första delen i en serie och är en korsbefruktning av spänningsroman och magisk realism.

Kapiteluppdelningen var riktigt bra i den här boken, det gjorde det lätt att hålla koll vilken av karaktärerna man fick följa. Och sådant gillar jag. Jag gillar även att boken är tryckt i dansktband även om bokomslaget kunde ha varit lite mer ”Humph” i. Det smälter liksom bort i jämförelse med andra böcker. Språkligt är Karin Pasche en duktig författare. Och mitt betyg på Labyrint – vägen in är 3 av 5.
Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: