Det handlar om oss av Åsa Ringdahl.

Igår fick jag hem en bok på 318 sidor, idag är den utläst. Boken heter Det handlar om oss. Den här boken sög tag i mig redan i första kapitlet och även om jag inte kan mycket om hockey så måste jag säga att det var en väldigt bra bok för ungdomar. Jag tycker nog till och med att den är i samma klass som Miranda Kenneallys böcker som handlar om sport. Och då är det bra.

Lite kort om handlingen.

Malin flyttar till Östersund (plus att den utspelar sig i det svenska inlandet) tillsammans med sin familj och sin häst Bruno. Hon börjar andra året på gymnasiet och redan första dagen träffar hon Johan. Och trots att hon inte gillar hockeykillar och han definitivt inte gillar hästtjejer så faller de för varandra. Men alla är inte förtjusta i parets kärlek till varandra och sprider elaka rykten.

#currentlyreading is the prompt for #plotterlifechallenge and well I was reading this until a minute ago when I finished it. And it was so good.
I got it yesterday and I've read it almost non stop. It got 🤘🤘🤘🤘🤘/5
 A longer review is coming on my blog in Swedish.

#bookstagram #bookchallenge #instabooks #åsaringdahl #dethandlaromoss #booksandtypewriters #hockey #horsebook #ireadya #ungdomslitteratur #booksaboutasport #ungdomsbok #yabook #youngadultbooks #boktipsungdom #barnochungdomsböcker #thankyou #bookchallenge2018 @hoiforlag

Förutom att boken är riktigt bra så är även bokomslaget tilltalande. Det enda som jag egentligen har invändningar emot är att det fanns lite många upprepningar och favorit fraser som dök upp titt som tätt. Kanske är jag petig och ser sådant för att jag själv skriver. Sen tyckte jag att det var lite snålt med häst biten av historien och jag tyckte att Johan kunde ha fått se henne rida. Plus att go’bitarna var mycket fint skrivna. Så den här boken har fler plus än minus och jag kommer troligen att läsa om den vid något tillfälle. Så tack till Hoiförlag och Åsa Ringdahl för en trevlig läsupplevelse och betyget blev 5/5.

 

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: