Saffranscheesecake.

Till jul gjorde jag och Knåddz plus Pumpan Saffranscheesecake. Och nu tänkte jag att jag skulle dela receptet med dig.

Detta behöver du.

Botten

25-30 saffransskorpor (förslagsvis Nyåkers)

75 g smält smör.

Fyllning

300 g färskost

3 äggulor

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

5 dl vispgrädde

 

Så här gör du.

Mixa krossade skorpor och smält smör. Tryck ut i botten på en rund form med avtagbara kanter. Ställ in i frysen medan du gör fyllningen.

Vispa äggulorna, socker, vaniljsocker och färskost i en bunke. Vispa grädde i en annan bunke. Grädden ska bli fast. Vänd sedan ner grädden i äggblandningen. Vänd sedan över bottendegen och låt stå i frysen i minst 4 timmar innan servering ta fram kakan 20-30 minuter före servering.

Vi toppade kakan med äppel & kanelsocker.

 

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: