Rabarberpaj med smuldeg.

ca 500 g (2 st rejäla stänger) med rabarber.

1 tsk kanel

4 msk strösocker

frivilligt att ha 1/2 msk potatismjöl

 

Smuldegen

1 1/2 dl havregryn

1 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl strösocker

125 g smör

 

Skala och hacka rabarbern och fördela i en rund form. Strö över kanelen och strösockret och eventuellt potatismjölet.

Blanda ihop havregrynet, mjölet och sockret tillsammans med smöret. Finfördela blandningen över fyllningen i formen och sätt in i mitten av ugnen som blivit varm till 225 grader, grädda i ca 20 minuter.

Servera med vaniljsås.

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: