Tredje Principen av Anna Jakobsson Lund.

Jag har inte läst många dystopier, egentligen bara en och det är första och andra delen i Match serien sen gav jag liksom upp.

Tredje principen (häftad)

Bild lånad från Bokus.com
Men nu har jag läst Anna Jakobsson Lunds tillskott till generna och det är Tredje Principen. Och jag är glatt överraskad över hur intressant det är. Det finns så många saker att gilla med den här boken allt från det fantastiskt snygga bokomslaget till variationen mellan långa och korta kapitel som är en bidragande orsak till att boken är lättläst vilket jag gillar. Historien håller ett högt tempo och det gör att man dras med på den resa som karaktärerna färdas på.

Jag gillar det skitiga och förfallna i kontrast till det rena och sterila som Anna verkligen har lyckats få till på ett trovärdigt sätt. Det känns verkligen som att världen försöker bygga upp något nytt i askan av något gammalt. De dystopiska miljöerna känns så bekanta men ändå avlägsna och det gillar jag skarpt.

En annan sak som jag gillar är att boken utspelar sig i Sverige och då främst på min gamla hemmaplan norrland även om inte riktigt det framgår med ord vilket land det är.

Hon har även på ett mycket smart sätt vävt in dagens alla bokstavsdiagnoser i bokens tema vilket ger boken en vinkling som jag uppskattar.

Sedan gillade jag perspektivskiftningarna mellan de två huvudrollerna Ava och Levi. Och det som gör att det känns kul att läsa är att dessa inte har en attraktion till varandra men att det finns attraktion mellan dem och andra karaktärer i historien.

Nu väntar jag på spänning på del två som är planerad att komma redan i November i år. Jag som läsare uppskattar att det inte blir så lång väntan mellan böckerna och dessutom måst jag ju få veta om de lyckas knäcka Systemet och göra sin revolution trots de knackiga förutsättningarna som första delen avslutas med.

Vill du veta mer om Anna Jakobsson Lund, kolla in min författarintervju eller läs en blogg där hon är skribent som heter Anna skriver under. Vill du köpa boken finns den hos de flesta webbhandlare som säljer böcker som tex cdon.com

overandout

 

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: